Bekken fysiotherapie

Het bekkengebied is voor veel mensen, zowel mannen als vrouwen, vaak een wat onbekend en ondergewaardeerd deel van ons lichaam. Het is ook het deel van ons lichaam dat we graag wat meer privé houden. Heb je klachten die te herleiden zijn aan jouw bekkenbodem en kom je onder behandeling bij Fysiotherapie Het Oude Badhuis, dan ben je in goede en veilige handen. Onze gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut Mariska zal ervoor zorgen dat jij je op je gemak voelt. Wist je dat de meeste mannen en vrouwen van hun klachten afkomen door bekkenfysiotherapie? Dus aarzel niet langer als je denkt bekkenfysiotherapie nodig te hebben. We leggen je hier uit wat je kunt verwachten en welke klachten wij behandelen.

Welke klachten behandelt onze bekkenfysiotherapeut?

De bekkenbodem is een spierlaag onder in het bekken. Die spierlaag verbindt de blaas met de urinebuis, de baarmoeder met de vagina en ondersteunt de endeldarm. Die bekkenbodemspieren zorgen ervoor dat we onze urine, windjes en ontlasting kunnen ophouden en loslaten. Bovendien hebben ze een belangrijke functie bij ons seksleven.

Welke klachten kunnen duiden op bekkenklachten?

Als die bekkenbodemspieren niet goed functioneren, kun je klachten krijgen zoals:

  • Pijn in de onderbuik
  • Pijn in de bekkenbodem
  • Pijn bij het stuitje of schaambeen
  • Pijn in de lage rug- en bekkengebied
  • Pijn bij het vrijen
  • Uitstralende pijn naar de benen
  • Pijn en ongemak tijdens de zwangerschap
  • Problemen met je stoelgang en/of het urineren
  • Problemen met de menstruatie
  • Verzakkingsproblemen van baarmoeder, endeldarm of urinebuis

Hoe gaat onze bekkenfysiotherapeut te werk?

Na een uitgebreid intakegesprek zal onze bekkenfysiotherapeut in haar behandeling aandacht besteden aan de samenwerking tussen de verschillende spiergroepen van je buik, rug, bekkenbodem en kijkt tevens naar de relatie met jouw ademhaling. Ze zal ook de stand van jouw bekken en je rug bekijken. Een belangrijk onderdeel van bekkenfysiotherapie is bewustwording van hoe jouw bekkenbodemspieren werken. Je krijgt oefeningen te doen, eerst onder begeleiding en daarna moet je er zelf thuis mee aan de slag. Zo voorkomen we de terugkeer van jouw klachten. Er kan op indicatie ook een kort inwendig onderzoek plaatsvinden. 

Wil je meer weten over bekkenfysiotherapie bij
Het Oude Badhuis?

Heb jij nog vragen over jouw bekkenklachten of wil je een afspraak inplannen met onze bekkenfysiotherapeut? Je kunt onze praktijk in Hilversum bereiken door te bellen naar 035 – 6216 722 of een mail te sturen naar info@fysiobadhuis.nl. Of neem direct contact met ons op via de website!

Deze therapeuten kunnen je helpen