Biofeedback bij stress

Stress is een onvermijdelijk onderdeel van ons leven geworden. Of het nu gaat om werkgerelateerde druk, persoonlijke verantwoordelijkheden of andere externe factoren, de impact van stress op onze fysieke en mentale gezondheid kan aanzienlijk zijn. Gelukkig zijn er verschillende benaderingen om stress te beheersen en de balans te herstellen. Eén van deze benaderingen is biofeedback. Dit is een therapie die de lichamelijke en geestelijke gezondheid kan verbeteren. Binnen Fysiotherapie Het Oude Badhuis is Margot de Koning hiervoor de aangewezen fysiotherapeut.

Wat doet onze fysiotherapeut bij biofeedback?

Het doel van biofeedback is het creëren van bewustzijn en het krijgen van controle over bepaalde lichaamsfuncties. Onze fysiotherapeut werkt met jou samen om te begrijpen hoe specifieke lichaamsprocessen, zoals spierspanning, hartslag of ademhaling, kunnen worden beïnvloed. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je leert om gespannen spieren te ontspannen of een meer evenwichtige ademhalingstechniek aan te nemen. Door middel van biofeedback kan onze fysiotherapeut je helpen om bewustzijn en controle over je lichaam te vergroten, wat kan leiden tot vermindering van klachten en verbetering van de algehele gezondheid en welzijn.

Bij welke klachten kan biofeedback helpen?

Biofeedback is een inzichtgevend middel, dat ervoor kan zorgen dat je je lichaam op een andere manier kunt aansturen. Patiënten gebruiken biofeedback voor de volgende klachten; 

  • Depressie
  • Ademhalingsproblemen
  • Pijn (hoofdpijn en gewrichts- en spierpijn)
  • Hoge bloeddruk
  • Slaapproblemen
  • Chronische pijn

Ben je geïnteresseerd in biofeedback?

Wil je meer informatie over biofeedback bij Fysiotherapie Het Oude Badhuis? Of wil je direct een afspraak inplannen? Je kunt onze praktijk in Hilversum bereiken door te bellen naar 035 – 6216 722 of een mail te sturen naar info@fysiobadhuis.nl. Of neem direct contact met ons op via de website!

Deze therapeuten kunnen je helpen