Dry needling

Als je last hebt van pijnlijke spierknopen of spierverhardingen, dan kan dry needling ervoor zorgen dat die spieren zich weer ontspannen. Met behulp van een droog naaldje worden de pijnlijke spierknopen kort ‘aangeprikt’. De spier reageert direct en er ontstaat ontspanning. Onze therapeuten Hanno van Oosteroom en Mariska Droop gebruiken dry needling in hun behandeling. Zij zijn opgeleid om dry needling veilig, kundig en hygiënisch toe te kunnen passen. Je bent dus in goede handen bij Het Oude Badhuis als je last hebt van pijnlijke en gespannen spieren.

Hoe ziet een dry needling behandeling er uit?

Jouw klachten worden eerst door Hanno of Mariska goed in kaart gebracht. Er zal onderzocht worden waar de triggerpoints precies zitten. Met behulp van een naaldje worden de triggerpoints aangeprikt en als het ware wakker geschud om zich te ontspannen. Bij het aanprikken voel je dat de spier zich even kort aanspant, waarna deze zich direct ontspant. 

Na de behandeling kun je wel een vermoeid en zwaar gevoel ervaren in de behandelde spieren. Dat is vaak maar van korte duur. Na afloop van de behandeling krijg je advies hoe je de triggerpoints in het vervolg kunt voorkomen. Je kunt ook wat oefeningen meekrijgen om de ontspannen spieren in stand te houden.

Voor welke klachten is dry needling geschikt?

Dry needling wordt ingezet bij de behandeling van spierverhardingen, in vaktaal ook wel myofasciale triggerpoints genoemd. Deze kunnen op allerlei manieren ontstaan. Bijvoorbeeld door overbelasting of door een ongelukkige val. 

Een triggerpoint kan de volgende symptomen uitlokken: 

  • Lokale pijn en stijfheid in een spier (triggerpoint)
  • Pijn op andere plek in je lichaam dan waar het triggerpoint zit 
  • Bewegingsbeperking in de omliggende gewrichten
  • Verminderde kracht in de betrokken spier(en)
  • Je gaat anders bewegen om de pijn te vermijden
  • Tintelingen in arm/been
  • Hoofdpijn en/of duizeligheid

Wil je weten of dry needling geschikt is voor jou?

Wil je meer informatie over deze behandeling bij Het Oude Badhuis? Of wil je direct een afspraak inplannen? Je kunt onze praktijk in Hilversum bereiken door te bellen naar 035 – 6216 722 of een mail te sturen naar info@fysiobadhuis.nl. Of neem direct contact met ons op via de website!