Echografie

Heb je weleens last van knie– of schouderklachten of klachten rondom je bekken of bekkenbodem? Dit zijn complexe gewrichten en het is vaak lastig te achterhalen waar de klachten precies vandaan komen. Het maken van een echo is een waardevol hulpmiddel om de oorzaak van jouw klachten te kunnen traceren. Met behulp van echografie kunnen wij bij Fysiotherapie Het Oude Badhuis betere diagnoses stellen en gerichte hulp bieden.

Bij welke klachten gebruiken we echografie?

Binnen de fysiotherapie wordt echografie gebruikt voor veel klachten en aandoeningen. Het wordt bijvoorbeeld ingezet bij sportblessures, zoals peesontstekingen, spierscheuringen en verrekkingen, maar ook bij chronische klachten zoals artrose en overbelastingsklachten. Daarnaast wordt een echo gebruikt bij klachten aan gewrichten, zoals schouder-, knie-, en enkelgewrichten. Ook bij nek- en rugklachten kan echografie nuttig zijn om bijvoorbeeld hernia’s en andere afwijkingen in de wervelkolom te vinden. Bij bekkenfysiotherapie wordt de een echo gebruikt om de spieren van de buik, rug en bekkenbodem in beeld te brengen, zowel tijdens het onderzoek als tijdens de behandeling. Ook kan er een meting van de blaas worden gedaan.

De voordelen van echografie

Het maken van een echo wordt steeds vaker gebruikt als aanvullend diagnostisch hulpmiddel in de fysiotherapie. Het biedt tal van voordelen, zoals een snelle en nauwkeurige diagnose van weke delen letsels, zoals spier- en peesblessures. Echografie kan ook helpen bij het bepalen van de ernst van een blessure, het identificeren van de oorzaak en het monitoren van de voortgang van de behandeling. Zo kunnen we de klachten specifieker behandelen en de effectiviteit van de behandeling meten, wat leidt tot een snellere terugkeer naar activiteit en het vermindert de kans op herhaling van blessures.

Fysiotherapie Het Oude Badhuis, Schouderpijn, Schouderklachten, PIjn in de schouder

Ben je geïnteresseerd in echografie?

Wil je meer informatie over echografie bij Fysiotherapie Het Oude Badhuis? Of wil je direct een afspraak inplannen? Je kunt onze praktijk in Hilversum bereiken door te bellen naar 035 – 6216 722 of een mail te sturen naar info@fysiobadhuis.nl. Of neem direct contact met ons op via de website!

Deze therapeuten kunnen je helpen