Heb jij last van elleboogklachten?

Ben je beperkt in het uitvoeren van dagelijkse activiteiten vanwege elleboogklachten? Of ben je een fanatieke sporter en verstoort de pijn in je elleboog je trainingsschema? Geen paniek, de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Het Oude Badhuis kunnen je helpen bij het verminderen van pijn en het herstellen van de beweeglijkheid van je elleboog. Bij ons kun je rekenen op professionele en persoonlijke begeleiding, zodat je snel weer pijnvrij kunt bewegen.

elleboogklachten fysiotherapie het oude badhuis, tennisarm, tenniselleboog, elleboogpijn,

Wat zijn de oorzaken van elleboogklachten?

Ook wel epicondylitis lateralis genoemd, is een veelvoorkomende aandoening die wordt veroorzaakt door overbelasting van de strekspieren in de onderarm en de peesaanhechtingen bij de elleboog. Je ervaart pijn bij het dichtknijpen van je hand, bij het naar achteren buigen van je pols en het naar buiten draaien van je onderarm.

Ook wel mediale epicondylitis genoemd, is een aandoening waarbij de buigspieren in de onderarm en de peesaanhechtingen bij de elleboog overbelast raken. Je voelt pijn aan de binnenzijde van de elleboog en de pijn is op te wekken door een vuist te maken of de pols naar binnen te buigen.

Slijtage van het kraakbeen in de elleboog kan leiden tot pijn en stijfheid.

Een val of een harde klap op de elleboog kan leiden tot letsel, zoals een breuk of ontwrichting.

Een beklemming van de zenuw in de elleboog kan leiden tot pijn en tintelingen in de onderarm en hand.

Behandeling van elleboogklachten bij Fysiotherapie Het Oude Badhuis

Wanneer de klachten aan je elleboog aanhouden of steeds terugkeren is het belangrijk om naar een fysiotherapeut te gaan. Onze fysiotherapeuten stellen samen met jou een behandelplan op om de elleboog klachten te verminderen of te verhelpen. We hebben verschillende mogelijkheden die we kunnen inzetten naast algemene fysiotherapie. Daarbij kun je denken aan orthopedisch manuele therapie, oefentherapie, shockwave en/of dry needling. Onze focus ligt niet alleen op het behandelen van de symptomen, maar ook op het identificeren van de onderliggende oorzaak van je klachten. We werken samen met jou om de juiste behandeling en oplossing te vinden en bieden tevens advies en tips om toekomstige blessures te voorkomen.

Wil je meer informatie over de behandeling van elleboogklachten bij Het Oude Badhuis?

Heb jij nog vragen over jouw elleboogklachten of wil je een afspraak inplannen met onze fysiotherapeut? Je kunt onze praktijk in Hilversum bereiken door te bellen naar 035 – 6216 722 of een mail te sturen naar info@fysiobadhuis.nl. Of neem direct contact met ons op via de website!

Deze therapeuten kunnen je helpen