Heb jij last van
enkel- of voetklachten?

Of je nu een fanatieke sporter bent of een alledaagse wandelaar; enkel- en voetklachten kunnen bij iedereen optreden. Heb je last van bijvoorbeeld een (sport)blessure of van een ontsteking aan je enkel of voet en ervaar je daardoor moeite met lopen? Laat ons je helpen om deze klachten te overwinnen, zodat je weer zonder pijn en beperkingen kunt bewegen. Je enkel is namelijk een complex onderdeel van je lichaam. Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak en ervaar zelf hoe fysiotherapie je kan helpen.

Wat zijn oorzaken van
enkel- of voetklachten?

De meeste gevallen van voet- en enkelklachten zijn maar van korte duur en worden veroorzaakt door letsel aan pezen of spieren, zoals verstuikingen of verrekkingen. Dit geneest meestal vanzelf. Pijn aan de enkel of de voet die erger lijkt te worden, niet verbetert of langer dan een paar maanden aanhoudt, kan het gevolg zijn van structurele veranderingen in de voet of enkel of van een onderliggende aandoening. Slecht passend schoeisel, artrose, slechte bloedcirculatie of zenuwschade kunnen verklaringen zijn voor langdurige pijn in en rond de voeten of enkels. 

Bij welke enkel- en voetklachten kan
fysiotherapie helpen? ​

  • Gebroken enkel
  • Aanhoudende klachten na een verzwikte of verstuikte enkel (enkeldistorsie)
  • Gescheurde enkelband
  • Slijmbeursontsteking
  • Hielspoor
  • Enkel impingement
  • Peroneus tendinopatie (overbelasting van de kuitspier)
  •  

De behandeling van
enkel- of voetklachten

Tijdens het eerste gesprek zal onze fysiotherapeut samen met jou op zoek gaan naar de oorzaak van jouw klachten. De voet en enkel worden onderzocht en de beweeglijkheid wordt getest. Daarna stellen we samen een behandelplan op. Bij Fysiotherapie Het Oude Badhuis zijn er verschillende behandelmethoden die toegepast kunnen worden. Een van de belangrijkste is oefentherapie, maar orthopedisch manuele therapie en shockwave therapie behoren ook tot de behandelmogelijkheden. We werken samen met jou om de juiste behandeling en oplossing te vinden en bieden tevens advies en tips om toekomstige blessures te voorkomen.

Wil je meer informatie over fysiotherapie bij enkel- en voetklachten
bij Het Oude Badhuis?

Heb jij nog vragen over jouw voet- of enkelklachten of wil je direct een afspraak inplannen bij één van onze fysiotherapeuten? Je kunt onze praktijk in Hilversum bereiken door te bellen naar 035 – 6216 722 of een mail te sturen naar info@fysiobadhuis.nl. Of neem direct contact met ons op via de website!

Deze therapeuten kunnen je helpen

Veelgestelde vragen over voet- enkelklachten:

Jazeker. Sinds 2013 heb je géén verwijsbriefje nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk mag je nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer.

Dat heeft voordelen. Zo kom je direct bij de specialist in beweging terecht, zodat je snel kunt beginnen met werken aan je herstel. Als je besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert hij of zij eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of je bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij je bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts. Wanneer je wel behandeld kan worden door de fysiotherapeut, dan kan hij, of één van zijn collega’s, in overleg met jou aan de slag. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller je behandeld kunt worden, hoe sneller je herstelt.

Je kunt bij alle fysiotherapeuten van Het Oude Badhuis zonder verwijzing terecht.