Nekklachten, hoe ga jij ermee om?

Ervaar jij nekklachten? Dan kan dat erg vervelend zijn. Je kunt daardoor last krijgen van hoofdpijn, duizeligheid en een verminderde bewegingsvrijheid. Het is een veelvoorkomend probleem, zowel bij jonge als oudere mensen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om van nekklachten af te komen. Zeker als je één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten inschakelt. Je bent daarvoor bij ons in goede handen.

Wat zijn de oorzaken van
nekklachten?

Er zijn veel verschillende oorzaken die leiden tot nekklachten. Een veelvoorkomende oorzaak is een verkeerde houding, zoals een langdurig gebogen of gekromde nek tijdens het werken op de computer, het kijken van een filmpje op je telefoon of het lezen van een boek. Daarnaast kunnen nekklachten worden veroorzaakt door plotselinge of verkeerde bewegingen, bijvoorbeeld tijdens het sporten of bij het tillen van zware objecten. Nekklachten kunnen ook veroorzaakt worden door een aandoening of letsel, zoals artrose in de nek of een whiplash door een val of auto-ongeluk. Daarnaast zijn stress en spanning ook vaak de boosdoeners omdat dit ervoor kan zorgen dat de spieren in je nek en schouders zich aanspannen.

Symptomen van nekklachten

Nekklachten kunnen zich op verschillende manieren uiten. Je kunt hierbij denken aan:

  • Pijn en stijfheid in de nek en schouders
  • Bewegingsbeperking, moeite met het draaien of buigen van je nek
  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Tintelingen in je armen of handen
  • Eventueel uitstraling van de pijn naar je rug of borstkas

Hoe kunnen we jouw
nekklachten behandelen?

Bij Fysiotherapie Het Oude Badhuis zijn we gespecialiseerd in het behandelen van nekklachten. Dit doen we door bijvoorbeeld orthopedische manuele therapie, mobilisatie, oefentherapie, dry needling of massage. Het doel van de behandeling is, in samenspraak met jouw hulpvraag, het verbeteren van jouw mobiliteit, het verminderen van pijn en het versterken van je spieren in de nek en de schouders. Onze therapeuten kunnen ook advies geven over het aanpassen van de werkhouding en het doen van specifieke oefeningen om te voorkomen dat de klachten terugkeren.

Wil je meer informatie of een afspraak maken bij Het oude Badhuis?

Wil je meer informatie over nekklachten of een afspraak maken met één van onze fysiotherapeuten? Je kunt onze praktijk in Hilversum bereiken door te bellen naar 035 – 6216 722 of jouw mail te sturen naar info@fysiobadhuis.nl. Of neem direct contact met ons op via de website!

Veelgestelde vragen over nekklachten:

Een whiplash is een letsel aan de nek dat wordt veroorzaakt door een plotselinge, snelle beweging van het hoofd naar voren en naar achteren of van links naar rechts. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij een auto-ongeluk of een sportongeval. Een whiplash kan leiden tot pijn, stijfheid, beperkte beweging van de nek, hoofdpijn en duizeligheid. De symptomen kunnen zich onmiddellijk na het letsel voordoen of pas na enkele uren of dagen. Het is belangrijk om een ​​arts te raadplegen als je een whiplash vermoedt, om de ernst van het letsel te bepalen en de juiste behandeling te krijgen. Blijft een whiplash onbehandeld, dan kan het herstel heel lang duren.