Wanneer is orthopedisch manuele therapie geschikt voor je?

Stel je voor dat je al jarenlang last hebt van rugklachten en dat je al van alles hebt geprobeerd om er vanaf te komen, maar niets lijkt te helpen. Dan kan orthopedisch manuele therapie een uitkomst bieden. Bij Fysiotherapie Het Oude Badhuis is Hanno van Oosteroom gespecialiseerd in deze specialistische vorm van fysiotherapie. De therapie richt zich op het opsporen en behandelen van problemen in het bewegingsapparaat. Dit kan bijvoorbeeld gaan om pijnlijke spieren, gewrichten of wervels.

Hoe ziet een
orthopedisch manuele behandeling eruit?

Tijdens een behandeling wordt er gekeken naar de samenhang tussen de verschillende lichaamsdelen en gewrichten. Door middel van specifieke technieken zoals manipulaties en mobilisaties, worden gewrichtsproblemen opgelost en wordt het lichaam weer in balans gebracht, zodat je weer pijnvrij kunt bewegen. Daarnaast zal hij je adviezen geven met betrekking tot gezondheid en beweging in relatie tot jouw klachten. Je kunt al na slechts enkele behandelingen verschil merken in je klachten.

Welke klachten behandelt de orthopedisch manuele therapeut?

De orthopedisch manueel therapeut kan bepaalde klachten effectiever behandelen dan een reguliere fysiotherapeut. Je kunt denken aan de volgende klachten:

  • Hoofd- en nekpijn die samengaan met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • Nek- en schouderklachten die uitstraling geven tot in de armen
  • Pijnklachten hoog in de rug, met rib- en borstpijn
  • Lage rugklachten die uitstraling geven tot in de benen
  • Bepaalde vormen van duizeligheid met name door bewegingsbeperking van de nek
  • Bewegingsklachten in de kaak

 

Onze orthopedisch manueel therapeut is tevens gespecialiseerd in bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap. Ook voor andere gewrichtsklachten of een second opinion kun je bij de orthopedisch manueel therapeut terecht.

Fysiotherapie Het Oude Badhuis, rugklachten, rugpijn, pijn in de rug

Wil je weten of orthopedisch manuele therapie geschikt is voor jou?​

Wil je meer informatie over orthopedisch manuele therapie bij Het Oude Badhuis? Of wil je direct een afspraak inplannen bij Hanno van Oosteroom? Je kunt onze praktijk in Hilversum bereiken door te bellen naar 035 – 6216 722 of een mail te sturen naar info@fysiobadhuis.nl. Of neem direct contact met ons op via de website!

Deze therapeuten kunnen je helpen