De ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson is een complexe neurologische aandoening en brengt dagelijks nare gevolgen met zich mee. De meest voorkomende symptomen zijn trillen, stijfheid en moeite met bewegen. Heeft u te maken met deze ziekte? Dan kunt u terecht bij onze fysiotherapeut Carola Meerkerk. Zij kan u ondersteuning bieden zodat uw kwaliteit van leven verbetert en uw dagelijks functioneren wat makkelijker wordt. Zij gaat samen met u de strijd met deze ziekte aan, zodat u zo lang mogelijk optimaal kunt blijven functioneren. 

Wat zijn de gevolgen van de ziekte van Parkinson?

De gevolgen van de ziekte van Parkinson zijn voor iedereen anders. De meest bekende gevolgen zijn aantasting van de spieren, het evenwicht en de coördinatie. Daarnaast kan de ziekte van Parkinson uw zintuigen, denkvermogen en geestelijke gezondheid aantasten. De ziekte van Parkinson begint meestal bij één ledemaat en na verloop van tijd breidt deze ziekte zich steeds verder uit in het lichaam. 

Wat kan Fysiotherapie Het Oude Badhuis voor u betekenen?

Eén van de belangrijkste doelen van fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson is het verminderen van bewegingsbeperkingen en het verbeteren van de mobiliteit, zodat u uw zelfstandigheid kunt verbeteren en behouden. Onze fysiotherapeut werkt nauw met u samen en stelt een individueel behandelplan op, dat gericht is op het aanpakken van specifieke symptomen en dat afgestemd is op uw doelen. 

Onze gespecialiseerde fysiotherapeut kan u helpen met:

  • Voorlichting en advies
  • Verbeteren van de balans
  • Verbeteren van de kracht
  • Verbeteren of onderhouden van de conditie
  • Het beoordelen en adviezen geven t.a.v. situaties binnenshuis in het dagelijks leven
  • Valpreventie

Het Parkinsonnet

Fysiotherapie Het Oude Badhuis is aangesloten bij het Parkinsonnet. Dit is een netwerk van professionals die allemaal gespecialiseerd zijn in begeleiding en behandeling van de ziekte van Parkinson. Dit zijn naast fysiotherapeuten onder andere neurologen, verpleegkundigen, diëtisten en ergotherapeuten. Het is belangrijk dat de behandeling van al deze professionals op elkaar wordt afgestemd zodat u de best mogelijke zorg krijgt. Wanneer het nodig is, wordt ook uw partner betrokken bij de behandeling. Bij Fysiotherapie Het Oude Badhuis kunt u rekenen op een empathische en stimulerende omgeving waarin u uw doelen kunt bereiken.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken bij
Fysiotherapie Het Oude Badhuis?

Wilt u meer informatie over de ziekte van Parkinson of een afspraak maken met één van onze fysiotherapeuten? U kunt onze praktijk in Hilversum bereiken door te bellen naar 035 – 6216 722 of een mail te sturen naar info@fysiobadhuis.nl. Of neem direct contact met ons op via de website.

Deze therapeuten kunnen u helpen