Psychosomatisch fysiotherapie

In ons drukke en veeleisende leven is het niet ongewoon dat we te maken krijgen met fysieke klachten die een emotionele oorzaak hebben. Stress, angst, depressie en andere psychische factoren kunnen zich manifesteren als lichamelijke symptomen, zoals hoofdpijn, rugpijn, buikklachten en vermoeidheid. Gelukkig biedt psychosomatisch fysiotherapie een waardevolle benadering om deze klachten te begrijpen en te behandelen, waarbij de connectie tussen lichaam en geest centraal staat. Onze ervaren psychosomatisch fysiotherapeut Margot de Koning kan je helpen met het herstellen van de balans tussen je lichaam en geest.

Wat is psychosomatisch fysiotherapie?

Psychosomatisch fysiotherapie maakt gebruik van verschillende behandeltechnieken om jouw lichaam en geest weer in balans te brengen. Dit kan onder andere bestaan uit ademhalingsoefeningen, ontspanningstechnieken, mindfulness, lichaamsgerichte therapie en cognitieve gedragstherapie. Het doel is om de spanning in jouw lichaam te verminderen, negatieve gedachtepatronen te doorbreken en jouw zelfbewustzijn te vergroten. Hierdoor leer je beter om te gaan met stress, emoties en lichamelijke klachten. Het stelt jou in staat om zelf de regie te nemen over je gezondheid en welzijn.

Wat doet onze psychosomatisch fysiotherapeut?

Onze psychosomatisch fysiotherapeut begrijpt dat lichamelijke pijn en ongemakken vaak verband houden met dieperliggende oorzaken. Onze therapeut luistert naar jouw ervaringen, onderzoekt je lichaam en gaat op zoek naar eventuele spanningen of blokkades. Vervolgens stellen we een persoonlijk behandelplan op dat gericht is op het verminderen van de symptomen en het aanpakken van de bron van de klachten. Door de connectie tussen lichaam en geest te erkennen en te behandelen, biedt onze psychosomatisch fysiotherapeut de sleutel tot het herstel en het vinden van een gezonde balans. 

Herken je dit soort klachten? Neem contact met ons op!

Ervaar jij een disbalans in je leven en herken je dit soort klachten? Aarzel dan niet en neem contact op met Fysiotherapie Het Oude Badhuis! Onze psychosomatisch fysiotherapeut staat voor je klaar om je te helpen met het verminderen en verhelpen van jouw klachten. Je kunt onze praktijk bereiken door te bellen naar 035 – 6216 722 of een mail te sturen naar info@fysiobadhuis.nl. Of maak direct een afspraak op onze website! 

Deze therapeuten kunnen je helpen