Heb je (aanhoudende)
rugklachten?

Rugpijn kan plotseling ontstaan of al langdurig aanwezig zijn. Eén ding is zeker: (aanhoudende) rugpijn is vervelend en kan je belemmeren in het doen van je dagelijkse activiteiten. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor rugpijn. Als je rugklachten lang aanhouden, niet vanzelf overgaan of steeds terugkeren, is het aan te raden advies in te winnen bij Fysiotherapie Het Oude Badhuis. Onze fysiotherapeuten staan voor jou klaar met raad en daad.

Fysiotherapie Het Oude Badhuis, rugklachten, rugpijn, pijn in de rug

Welke rugklachten komen
het meest voor?

Lumbago is plotseling ontstane lage rugpijn. De meeste mensen geven vaak aan dat de pijn in de rug ‘schiet’. De pijn ontstaat meestal laag in de rug en kan uitstralen naar de heupen, billen en bovenbenen.

Een hernia van de onderrug is een uitstulping van de kern van de tussenwervelschijf in de onderrug. Door deze uitstulping ontstaat er druk op de zenuw waardoor pijn ontstaat in de onderrug.

Ischias is een aandoening waarbij zenuwpijn optreedt door een bedrukking of beklemming van de ischias zenuw in de bil. Deze zenuwpijn is te voelen in één of beide benen. Dit, omdat de zenuw zich bevindt in de onderrug en twee vertakkingen naar beide benen heeft.

Deze aandoening zorgt ervoor dat het kraakbeen van de tussenwervelschijven in de wervelkolom dunner wordt. Hierdoor kunnen de tussenwervelschijven minder goed de schokken in de rug opvangen. Dit veroorzaakt pijn, stijfheid en een verhoogde spierspanning in de rug.

De behandeling van
rugklachten ​

De behandeling van rugklachten bij Fysiotherapie Het Oude Badhuis begint met een consult bij een van onze fysiotherapeuten. Naar aanleiding van jouw symptomen en eventuele oorzaak van de rugpijn, wordt samen met jou een behandelplan opgesteld. Een behandelplan kan bestaan uit oefentherapie om de spieren rondom de rug te versterken. Daarnaast kijken we naar jouw houding en manier van bewegen. Aan de hand daarvan geven we je ook tips. Naast oefentherapie wordt ook gebruikgemaakt van massage en orthopedisch manuele therapie om je beweeglijkheid te herwinnen.

Binnen Fysiotherapie Het Oude Badhuis werken we met het Zorgtopics programma Lage Rug. Dit is een op maat gemaakt programma waarin we optimaal samenwerken tussen collega’s, om ervoor te zorgen dat jouw klachten zo lang mogelijk wegblijven. Hiervoor krijg je vragenlijsten toegestuurd om zorg op maat te kunnen bieden.

Wil je meer informatie over fysiotherapie voor rugklachten bij
Het Oude Badhuis?

Heb jij nog vragen over jouw rugklachten of wil je een afspraak inplannen met een van onze fysiotherapeuten? Je kunt onze praktijk in Hilversum bereiken door te bellen naar 035 – 6216 722 of een mail te sturen naar info@fysiobadhuis.nl. Of neem direct contact met ons op via de website!