Carola Meerkerk-Blom

Fysiotherapeute - BIG nummer: 39912290404

Specialisaties

“Hoi, ik ben Carola. Sinds 2017 ben ik volledig gespecialiseerd in geriatriefysiotherapie. Hier kan ik mijn ei helemaal in kwijt.”

“Ik heb altijd een sterke voorkeur gehad in het werken en omgaan met ‘ouderen’. Al vanaf mijn middelbare schooltijd, werkte ik als vakantiebaan in verzorgingstehuizen. Hier heb ik altijd al heel veel voldoening uit gehaald. Daarom besloot ik in 2013, na mijn opleiding fysiotherapie, nog de 4-jarige masteropleiding tot geriatriefysiotherapeut te gaan volgen. Wat het werken met ouderen zo bijzonder maakt is het sociale aspect, tezamen met de complexiteit. Ik ben vaak zoveel meer dan alleen maar de geriatriefysiotherapeute die komt om te oefenen. Ik ben tevens ook het sociale contact en een klankbord. Daarnaast vind ik het samenwerken met zorgmedewerkers en mantelzorgers/familieleden heel bijzonder, maar ook belangrijk en nuttig. Bij geriatrie is het vaak niet iets wat alleen tussen mij als jouw therapeut en jou als mijn patiënt speelt, maar waarbij ook jouw partner, mantelzorger, thuiszorg, huisarts, ergotherapeut en andere zorgverleners een rol in spelen.

Samenwerking met andere zorgverleners
“Bij het ouder worden, komen vaak meer complexe problemen en/of chronische aandoeningen om de hoek kijken. Dit valt niet alleen op te lossen als geriatriefysiotherapeut. Daarom werk ik veel samen met andere zorgverleners en met jouw thuisfront, zodat we de problemen zo breed mogelijk kunnen aanpakken. Ik werk bijvoorbeeld veel samen met de parkinsonverpleegkundige, huisarts, praktijkondersteuner, ergotherapeut en logopedist. Ook betrek ik je familie en mantelzorgers bij de behandeling. Zo kunnen we samen de zorg op de best mogelijke manier vormgeven.”

“Als ik zie dat mensen met ‘sprongen’ vooruit gaan, word ik heel blij”

Voldoening
“De meeste voldoening haal ik eruit, als ik zie dat iemand met sprongen vooruit gaat. In de geriatriefysiotherapie zijn de sprongen die we kunnen maken, weliswaar wat minder groot. Dat betekent niet dat ze niet heel belangrijk zijn. Zo kunnen wij al heel blij zijn, als we de gestelde doelen halen. Een doel kan bijvoorbeeld zijn: het behouden van wat je nu nog kunt. Daarnaast vind ik het fijn dat mijn collega’s of andere zorgverleners mij weten te vinden als ze advies willen inwinnen over bepaalde aandoeningen die vooral leeftijdsgerelateerd zijn.”

“Ik wil het mijn patiënten graag naar de zin maken, zodat ze met plezier naar oefentherapie komen.”

Altijd in voor een praatje en geintje
“Van huis uit ben ik een spontaan, zorgzaam en enthousiast persoon. Ik ben altijd in voor een praatje en een geintje tijdens de behandeling of oefentherapie. Ik wil het mensen graag naar de zin maken. Dat vertaalt zich ook door naar mijn behandelingen. Ik houd hierbij wel altijd het doel van de behandeling goed voor ogen. We moeten uiteindelijk wel van A naar B!”

Goede raad
“Ik zeg met regelmaat: rust roest. Probeer vooral in beweging te blijven, zo behoud je wat je kunt. Zelf ben ik ook een erg actief persoon. Ik ben gek op wielrennen, wandelen, skiën en ik bootcamp ook nog 1 keer in de week. Beweging, op welke manier dan ook, is zo belangrijk. Natuurlijk binnen je eigen kunnen.”

Nog veel meer in huis
“Naast geriatriefysiotherapie kun je bij mij ook terecht voor algemene fysiotherapie. Naast mijn masteropleiding heb ik onder andere de volgende cursussen gevolgd”:

  • Medical taping concept
  • Otago instructeur (valpreventie)
  • Fysiotherapie bij artrose
  • Parkinsonnet therapeut


Ideale vrije dag

“Als ik niet aan het werk ben, dan besteed ik het liefste zoveel mogelijk tijd aan mijn dochtertje van drie. Mijn ideale vrije dag? Lekker actief bezig zijn met haar, door samen buiten te spelen, een rondje te wandelen, samen te kleuren of koekjes te bakken.”