Hanno van Oosteroom

Orthopedisch manueel fysiotherapeut - BIG nummer: 49038772304

Specialisaties

Vertrouw op de zelfwerkende kracht van jouw lichaam met onze orthopedisch manueel fysiotherapeut Hanno van Oosteroom

“Jouw lichaam zorgt er zelf voor dat het goed gaat komen”

Ik ben Hanno en sinds mei 2004 als Orthopedisch Manueel Therapeut werkzaam bij Fysiotherapie Het Oude Badhuis. Ik ben ooit de opleiding fysiotherapie gaan volgen met de achterliggende gedachte dat ik daarmee meer kans had om in te stromen op de sportacademie. De opleiding fysiotherapie beviel echter zo goed, dat ik daarna verder ben gegaan in een vervolgopleiding manuele therapie. Naast orthopedisch manuele therapie heb ik mij ook gespecialiseerd in bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap.

Ketendenken

Als Orthopedisch manueel therapeut ben ik bezig met ketendenken. Als je bijvoorbeeld last hebt van je enkel, kan de oorzaak best ergens anders in je lichaam liggen. Ik ga dus altijd op zoek naar het complete plaatje en kijk naar de hele keten van jouw houding-, steun- en bewegingsapparaat. Binnen Fysiotherapie Het Oude Badhuis zoeken we daarom ook onderling vaak de samenwerking. Ik zie met name mensen met wervelkolom- en bekkengerelateerde klachten.

“Ik ga altijd op zoek naar het complete plaatje ”

Trots

Het geeft me een trots gevoel dat veel mensen mij inmiddels weten te vinden, niet alleen mensen hier uit de buurt, maar juist ook uit andere delen van het land. Ook voor een second opinion kloppen mensen bij mij aan, wat ik overigens heel leuk vind om te doen. Op zoek naar de oorzaak, die anderen (nog) niet hebben kunnen vinden. 

 

Mensen weer blij maken door ze beter te laten functioneren, dat is wat mij drijft. Dat je mensen kunt helpen dat ze bepaalde dingen weer dingen kunnen doen en ze inzicht geven in hoe ze iets kunnen doen. Het mooiste succesverhaal uit mijn praktijk, dat me altijd is bijgebleven, is de vrouw die zoveel last had van bekkenpijn tijdens en na de eerste zwangerschap, dat ze niet meer zwanger durfde te worden terwijl ze nog wel een kinderwens had. Met mijn hulp wist ze weer te herstellen en durfde ze weer zwanger te worden. Haar tweede kindje is gezond en wel en zonder problemen ter wereld gekomen. Dat zijn de kersen op de taart van mijn praktijk.

“Ik maak je niet beter, ik geef je slechts de hulpmiddelen, de rest doet je lichaam zelf.”

Werkwijze

Tijdens mijn behandelingen ben ik vooral klant- en oorzaakgericht. Ik vind het heel belangrijk om de oorzaak van de klacht aan te pakken en niet alleen de symptomen te bestrijden. Ik krijg terug dat ik vriendelijk en toegankelijk ben. Ik probeer altijd met gezelligheid en humor tot de juiste behandeling te komen. Ik zeg altijd tegen mijn cliënten: ik maak je niet beter, ik geef je slechts de hulpmiddelen, de rest doet je lichaam zelf.

Ideale vrije dag

Wat mij ook heel positief stemt, is mijn hobby: zeilen. Gelukkig heb ik een vrouw die daar ook van houdt. Zowel in de zomer als de winter zijn wij vaak op de boot te vinden. Mijn hockeystick heb ik inmiddels in de wilgen gehangen en die heeft plaatsgemaakt voor het squashracket en de mountainbike. Maar als je over mijn ideale vrije dag praat, dan kies ik voor de boot.