Mariska Droop

Bekkenfysiotherapie - BIG nummer: 29044464704

Specialisaties

“Ik zet graag in op positieve gezondheid. Daarom wil ik als goede raad meegeven: Ga dingen doen die je leuk vindt. Daarmee krijg je rust in je brein en kan je lichaam herstellen”

Wat fijn dat je mijn pagina bezoekt. Graag vertel ik wat meer over mijn werk als bekkenfysiotherapeut en waarom ik het zo’n fantastisch mooi vak vind. 

Na de middelbare school wilde ik het liefst naar de sportacademie, maar niet om gymleraar te worden. Fysiotherapie, was het wel helemaal voor mij. Nadat ik in 1996 ben afgestudeerd als fysiotherapeut, heb ik mij met veel nieuwsgierigheid en plezier verder ontwikkeld in het vak. Sinds 2000 ben ik mij gaan specialiseren in de klachten rondom het bekken en ik ben in 2007 geregistreerd als bekkenfysiotherapeut. Het is het meest dankbare beroep dat ik mij voor kan stellen.

“Het is belangrijk om mensen met bekkenproblematiek een podium te geven, zodat ze rustig hun verhaal kunnen doen in een veilige omgeving”

Specialisatie bekkenfysiotherapie

De specialisatie bekkenfysiotherapie kwam niet uit de lucht vallen. Het verbaasde mij in de praktijk steeds weer dat het bekken en onze bekkenbodem zo onderbelicht bleven. Er werd weinig openlijk gesproken over problemen met plassen, poepen of seksualiteit. Dat intrigeerde mij en ik vond het een uitdaging, die ik aan wilde gaan. Bovendien merkte ik dat het heel belangrijk was om mensen met bekkenproblematiek een podium te geven. Dat iedereen in een veilige omgeving rustig kan vertellen welke problematiek ervaren wordt. Dat ze er eindelijk open over kunnen praten waar ze iedere dag tegenaan lopen. 

Er is nu ook veel meer aandacht gekomen voor bekkenproblemen bij zwangere en pas bevallen vrouwen. Het herstel na de bevalling om weer op een verantwoorde manier fit te worden, is een heel belangrijk deel van de zorg rondom de zwangerschap.

“Door uitleg te geven en inzicht te verschaffen hoe het bekken en de bekkenbodem werkt, kunnen we vaak al grote stappen zetten naar herstel”

Trots en dankbaar

Dat ik als behandelaar die veiligheid aan jou kan bieden, is iets waar ik zowel trots op ben als dankbaar voor ben. Dat ik alle kennis die ik heb, mag delen en je daardoor verder kan helpen, dat geeft mij voldoening. Door goed uit te vragen, uitleg te geven en inzicht te verschaffen hoe het bekken en de bekkenbodem werkt, kunnen we vaak al grote stappen zetten naar herstel. Ik zeg altijd: Iedereen heeft een bekkenbodem, maar bijna niemand is zich daar bewust van. Als ik dan uitleg geef, gaat er meestal een wereld open. Soms heb je maar twee behandelingen nodig om iemand van een bepaalde klacht af te helpen.”

Werkwijze en samenwerking

Een eerste intake bij mij bestaat altijd uit een uitgebreid gesprek. Jij vertelt in alle rust je verhaal, ik leg uit wat ik voor jou zou kunnen betekenen en dan gaan we samen kijken of dat een goed plan is. Ik ben er voor jou, jij niet voor mij. Mijn doel is om jou het vertrouwen in je eigen lichaam terug te geven en je te leren hoe je lichaam zich kan herstellen door positieve gezondheid.

Tijdens mijn behandeling maak ik regelmatig gebruik van echografie om inzicht te geven. We kunnen daarmee bijvoorbeeld zien of de buikspieren en blaas weer goed functioneren. In de praktijk werk ik veel samen met Margot, zij is psychosomatisch fysiotherapeut en Hanno, onze manueel therapeut. Ik heb tevens korte lijntjes met de verloskundigen en als het nodig is, voer ik overleg met de behandelend uroloog of gynaecoloog.

Alles eruit halen wat erin zit

Bekkenfysiotherapie is echt een mooi vak en het past bij mij. Van nature ben ik een open, warm en rustig persoon en ik ben loyaal naar alles en iedereen. Ik sta erg positief in het leven en ga alle uitdagingen aan. Ik ben zo iemand die altijd zoekt naar de heldere stipjes aan de horizon. Daarom kan ik er ook uithalen wat er in zit, omdat ik echt oprecht mezelf ben.

Goede raad

Ik zet graag in op positieve gezondheid. Daarom wil ik als goede raad meegeven: Ga dingen doen die je leuk vindt. Daarmee krijg je rust in je brein en kan je lichaam zich herstellen. Een tweede goede raad, meer gericht op mijn vakgebied: Gun jezelf de tijd om rustig en bewust te plassen en te poepen. Speciaal voor de zwangere vrouwen heb ik als advies: 

Vertrouw op wat je lichaam aangeeft. Als je daar naar luistert en handelt, dan sta je als zwangere vrouw krachtiger en meer in balans.

Nog veel meer in huis

Naast bekkenfysiotherapie kun je bij mij ook terecht voor:

  • Varices (spataderen) tijdens de zwangerschap;
  • Dry needling voor de bekken-, rug-, buik-, en bilregio;
  • Postpartumconsult

 

Een greep uit de cursussen en opleidingen die ik heb gevolgd:

  • Masterclass Dry Needling in bekken-, buik-, rug- en bilregio;
  • Myofasciale triggerpoints in bekken-, buik-, rug- en bilregio;
  • Mobilisatie technieken DAM bekken;
  • Shockwavetherapie;
  • Persoonlijk leiderschap op basis van kennis van het brein;
  • Nerve entrapment in de snijzaal van het Erasmus in Rotterdam.

Ideale vrije dag

Mijn eigen goede raad volg ik natuurlijk zelf ook op. Wat ik echt leuk vind om te doen is regelmatig een weekendje in een tentje bivakkeren ergens in Nederland. Zeker in de winter. Lekker buiten zijn, genieten van de natuur en koken op een houtvuurtje. Dat vind ik fantastisch.