Marit Butzelaar

Fysiotherapeute - BIG nummer:

“Kleine stapjes, dan kom je er vanzelf”

Mijn naam is Marit. Doordat ik zelf met fysiotherapie in aanraking kwam tijdens een andere opleiding en dit zeer interessant vond, heb ik een studieswitch gemaakt naar fysiotherapie.

Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen bij Fysiotherapie Het Oude Badhuis en na mijn afstuderen begin 2023 ben ik in dienst gekomen.

Voldoening

Het is zo fijn om te zien dat als iemand voor het eerst binnenkomt met pijnklachten of instabiliteit in een bepaald gewricht, dat diegene na verloop van tijd de deur uitloopt zonder klachten. Dat maakt mij heel erg blij. Maar het geeft mij ook al veel voldoening als ik cliënten kleine stapjes vooruit zie maken. Bijvoorbeeld als ze de eerste keer zonder krukken kunnen lopen of als iemand sterker wil worden en een zwaarder gewicht kan pakken.

“Ik vertel mijn cliënten regelmatig dat ik trots op ze ben en dat ze zichzelf best een schouderklopje mogen geven”

Trots op mijn cliënten

Ik kan echt trots zijn op mijn cliënten. Als ik een doel behaal met een cliënt dan denk ik: Yes! Dat hebben we mooi samen voor elkaar gekregen. Dat komt niet alleen door mij. De cliënt werkt er zelf het hardst voor. Ik kan dan best trots zijn op mijn cliënten. Ook al voelt het voor de cliënt zelf vaak niet als bijzonder, regelmatig vertel ik ze dat ze zichzelf best een schouderklopje mogen geven. Juist voor die kleine stapjes die ze vooruit zetten. Een voorbeeld: iemand kan nog niet zelfstandig uit zijn bed komen, maar kan inmiddels wel al zelf rechtop gaan zitten. Kleine stapjes, dan kom je er vanzelf!

Enthousiast, leergierig en eerlijk

Als ik mezelf zou moeten omschrijven als therapeut kan ik daar een paar woorden op loslaten: enthousiast, leergierig en eerlijk. Ik heb veel plezier in wat ik doe en ik vind het heel fijn dat er binnen Fysiotherapie Het Oude Badhuis zoveel ruimte is om met mijn collega’s te sparren maar ook lol te maken. We vinden het heel belangrijk dat we bij elkaar kunnen binnenlopen, zowel met vragen als gewoon om even te vertellen wat je in het weekend hebt meegemaakt. Het contact onderling is heel goed.

Dat maakt het ook een stuk makkelijker om door te verwijzen als ik denk dat een cliënt beter op zijn plaats is bij een collega therapeut. Eerlijkheid daarin vind ik heel belangrijk. Ik verwacht ook eerlijkheid van de cliënt. Je kunt altijd aangeven wat voor jou wel of niet werkt. Iedereen moet zich op z’n gemak voelen bij mij en zich comfortabel voelen tijdens het gehele behandeltraject. 

“Tijdens de behandelingen vormen we een team en doen we het samen”

Daarom zal ik tijdens de eerste kennismaking jou je verhaal laten doen en je een aantal vragen stellen. Ik wil heel graag weten welke doelen je voor ogen hebt. Voorafgaand aan je behandeling zal ik ook altijd vragen waar jij op dat moment behoefte aan hebt. De behandeling bepalen we samen. We vormen als het ware een team, waarin ik samen met jou kijk hoe we jouw klachten kunnen verminderen.

Goede raad

Aansluitend op mijn manier van werken heb ik als goede raad: Als je vragen hebt, stel ze. Domme vragen zijn er niet. Ik zal altijd kijken en op zoek gaan naar een oplossing voor jouw vraag en tijdens een behandeling leg ik je graag uit wat ik doe en waarom ik iets doe. Stel dus al je vragen en….. sta positief in het leven. 

Mijn ideale vrije dag

Zelf sta ik ook positief in het leven. Ik ben een echt ochtendmens en sport dan graag. Van fitness tot wielrennen en hardlopen en heel af en toe een potje voetbal, daar word ik blij van. Verder speel ik al heel lang gitaar en geef ook gitaarles. Alles wat met muziek te maken heeft, maakt me vrolijk. Maar een beetje aanrommelen en socializen met mijn vrienden kan ook een heerlijke vrijetijdsbesteding zijn.