Sabrina Buwalda

(ruiter)fysiotherapeute, echografie en shockwave -
BIG nummer: 9930242504

Specialisaties

"Blijf altijd vertrouwen dat het goed komt.”

Hoi, ik ben Sabrina en ik ben sinds maart 2021 werkzaam bij Fysiotherapie Het Oude Badhuis. Het voelt echt als een warm bad waar ik in terecht ben gekomen. Ik zit helemaal op mijn plek. We zijn allemaal heel gepassioneerd over ons werk. Er heerst een gezellige sociale sfeer en de onderlinge samenwerking is erg fijn. 

Waarom ik fysiotherapeut ben geworden? 

Dat is een grappig verhaal. Ik rij al sinds mijn 9e paard. Dat ging met vallen en opstaan. Elke keer als ik viel, ging ik naar de chiropractor of fysiotherapeut; die hielpen mij er steeds weer bovenop. Daar had ik zo’n bewondering voor, dat ik dat zelf ook wilde gaan doen. Ik had geen plan B, dus ik was heel blij dat ik werd toegelaten tot de hbo-opleiding fysiotherapie in Utrecht. 

Breed interessegebied

Tijdens de opleiding heb ik stage gelopen in eerstelijnspraktijken en in een revalidatiecentrum gespecialiseerd in ouderenzorg. Ik heb mijn minor in de kinderfysiotherapie gedaan. Mijn brede opleidingsprofiel, helpt mij in mijn werk als algemeen fysiotherapeut. Ik wil mij wel graag verder ontwikkelen en een master kiezen. Het schoudergewricht heeft mijn bijzondere interesse. Daarom heb ik inmiddels de opleiding echografie voor de schouder gevolgd.

“Ik heb zelf ervaren dat je er heel veel baat bij hebt dat iemand je van A tot Z helpt om je weer op de rit te krijgen”

Ervaringsdeskundige en ruiterfysiotherapeut

Mijn interesse ligt ook bij revalidatie, bijvoorbeeld na een operatie. Hoe leuk is het als iemand na een revalidatietraject weer kan hardlopen, paardrijden of een andere sport kan beoefenen? Ik heb zelf een heupoperatie gehad en moest daarna lange tijd revalideren. Ik kon niet lopen. Ik heb toen zelf mogen ervaren dat je er veel baat bij hebt als iemand je van A tot Z begeleidt. Zelfs tot en met de frustraties aan toe, toen ik dacht dat het nooit meer goed ging komen. Dat is de reden waarom ik revalidatie zo interessant vind en mijn beroep zo mooi vind. Die persoonlijke ervaring heeft mij ook in contact gebracht met de basisopleiding ruiterfysiotherapie. Die heb ik nu in de pocket en ik ben nu aangesloten bij het Zorgnetwerk Voor Ruiters (ZNVR).

“Ik word heel blij als iemand weer zelfredzaam is en een goede gemoedstoestand heeft."

Wat mij typeert als therapeut

Ik word heel blij als je na afloop van een behandeling tegen mij zegt dat het weer een stuk beter gaat en dat je weer kunt doen wat je wilt doen. Dat je weer helemaal zelfredzaam bent en in een goede gemoedstoestand bent gekomen. Mijn werkwijze is gericht op samenwerking. Samen gaan we op zoek naar de juiste weg naar herstel en een oplossing voor jouw klachten. Hierbij luister ik goed en probeer ik je altijd op je gemak te stellen. 

Goede raad 

Als ervaringsdeskundige durf ik het te zeggen: Het komt goed. Durf daarop te vertrouwen. Mijn goede raad is dan ook om niet op te geven. Soms is er gewoonweg meer tijd nodig om te herstellen.

Ideale vrije dag

Ik kan in ieder geval weer lekker paardrijden en tennissen. Dat is ook mijn ideale vrijetijdsbesteding. Als het dan ook nog in de zomer en buiten is, dan ben ik een heel tevreden mens.